espa
espa

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ο επισκέπτης / χρήστης των σελίδων και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου www.oikosterzis.gr οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών που ακολουθούν πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών μας και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να μην κάνει χρήση τους. Ειδάλλως τεκμαίρεται ότι τους αποδέχεται και παραχωρεί τη συγκατάθεσή του. Οι κατωτέρω όροι χρήσης ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου και για ό,τι γενικά περιλαμβάνεται στις σελίδες του Δικτυακού μας τόπου. Η ΟΙΚΟΣ ΑΕ δύναται οποιαδήποτε χρονική στιγμή να τροποποιεί τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις, οι δε χρήστες / επισκέπτες οφείλουν κάθε φορά να ελέγχουν για ενδεχόμενες αλλαγές και εφόσον εξακολουθούν τη χρήση εικάζεται ότι αποδέχονται τους τροποποιημένους όρους και προϋποθέσεις. Σε αντίθετη περίπτωση οφείλουν να απέχουν από τη χρήση/επίσκεψη του Δικτυακού μας τόπου.

Οι επισκέπτες του διαδικτυακού τόπου συμφωνούν ότι:

Θα χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, διεύθυνση, e-mail) στις φόρμες επικοινωνίας. θα χρησιμοποιούν το site σύμφωνα με τον νόμο και τα χρηστά ήθη και δεν θα προβαίνουν σε ενέργειες ή παραλείψεις που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε αυτό αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο χρήστη ή και δίκτυα που είναι συνδεδεμένα με το www.oikosterzis.gr. H ΟΙΚΟΣ ΑΕ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί ελεύθερα τoυς όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών από τον ηλεκτρονικό κατάστημα, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο, αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει τους καταναλωτές για οποιανδήποτε μεταβολή, μέσα από τις σελίδες του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος.ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου (συμπεριλαμβανομένων κειμένων, γραφικών, εικόνων, φωτογραφιών και λογισμικού) και των υπηρεσιών του site που έχουν εισαχθεί ή θα εισαχθούν στο διαδίκτυο, προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας και ανήκουν αποκλειστικά στην ΟΙΚΟΣ ΑΕ. Απαγορεύεται αυστηρά η οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή και αναμετάδοση του υλικού, χωρίς έγγραφη άδεια της εταιρίας, διατίθενται δε στους επισκέπτες του site μόνο για προσωπική χρήση (μη κερδοσκοπική ή εμπορική). Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν το ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα OIKOS TERZIS ή τρίτα μέρη και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα της εταιρίας ή τρίτων μερών προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων. Η εμφάνισή τους στον διαδικτυακό τόπο δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Η ΟΙΚΟΣ ΑΕ έχει το δικαίωμα να προσθέτει και να μεταβάλλει το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες του site, καθώς και τους όρους χρήσης, όποτε κρίνει ότι είναι απαραίτητο και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, με μόνη την ανακοίνωσή τους μέσω του site της.

Οποιαδήποτε αναφορά ή διασύνδεση (link) με άλλο site, παρέχεται για την διευκόλυνσή των χρηστών μας και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τα περιεχόμενα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχονται στα site αυτά ή οποιουδήποτε συνδέσμου που περιλαμβάνεται σε μία συσχετιζόμενη ιστοσελίδα, ή οποιωνδήποτε αλλαγών ή ενημερώσεων σε τέτοιες ιστοσελίδες.ΟΡΟΙ ΠΩΛΗΣΗΣ

Οι πωλήσεις της εταιρείας με επωνυμία ΟΙΚΟΣ ΑΕ με ΑΦΜ 998452258 διέπονται, εκτός αντίθετης γραπτής συμφωνίας από τους εξής ουσιώδης όρους:

Ο τόπος κατάρτισης της σύμβασης πώλησης θεωρείται η διεύθυνση της έδρας της ΟΙΚΟΣ ΑΕ που είναι το 1ο ΧΝΕΟ Μουρνιών– Κολυμβαρίου, στις Μουρνίες Χανίων.

Ως τιμές πώλησης ορίζονται οι αναγραφόμενες τιμές επάνω σε κάθε προϊόν εντός του καταστήματος  ή ώς αναφέρονται για κάθε προϊόν στην ιστοσελίδα (όλες εξ αυτών συμπεριλαμβάνουν τον Φ.Π.Α.) ή ως οριστούν κατά την συμφωνία της παραγγελίας σε ότι αφορά προϊόντα κατά παραγγελία ή ειδικές κατασκευές.

Οι τιμές, τα είδη και οι προδιαγραφές των προϊόντων υπόκεινται σε τροποποιήσεις χωρίς προειδοποίηση βάσει ανανεώσεων αποθέματος (νέα παρτίδα παραλαβής), αλλαγών ή βελτιώσεων από τις κατασκευάστριες εταιρίες, αυξομειώσεις συναλλάγματος, κόμιστρα κ.α.).

Οι παραδόσεις προϊόντων γίνονται αποκλειστικά και μόνον κατόπιν πλήρους εξόφλησης του συνολικού οφειλόμενου ποσού της παραγγελίας στην εταιρία, η οποία θα αποδεικνύεται με παραστατικό εξόφλησης. Ουδεμία πληρωμή μετρητών προς την εταιρία δεν αναγνωρίζεται χωρίς σχετική εισπρακτική απόδειξη της ΟΙΚΟΣ ΑΕ. ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η εταιρία διαθέτει προϊόντα τα οποία είναι ετοιμοπαράδοτα και άμεσα διαθέσιμα προς τους αγοραστές. Οι αγοραστές ενημερώνονται πρωτίστως για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και κατόπιν μπορούν να τα παραλάβουν από τις αποθήκες της εταιρίας  με δικό τους όχημα, στην εργοστασιακή αρχική τους συσκευασία, εντός του ορισμένου ωραρίου παραλαβής (Δείτε περισσότερα στο τμήμα Μεταφορά-Παράδοση) . 

Για την δέσμευση ενός ετοιμοπαράδοτου προϊόντος απαιτείται η προκαταβολή του 50% της αξίας του και η πλήρης εξόφληση του για την παραλαβή του προϊόντος. Η εταιρία δεσμεύει με προκαταβολή ένα προϊόν για λογαριασμό του αγοραστή και μπορεί να το αποθηκεύσει στις αποθήκες της έως 20 ημέρες. Επιπλέον χρόνος κράτησης στις αποθήκες της εταιρίας προσφέρεται κατόπιν συνεννόησης, με την προϋπόθεση πλήρους εξόφλησης του προϊόντος. Αποθήκευση για μεγαλύτερο από το προαναφερθέν χρονικό διάστημα ενδέχεται να επιβαρύνεται με χρέωση.ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ -  ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Η εταιρία προσφέρει προϊόντα κατά παραγγελία, εξατομικευμένα  κατά την ζήτηση του αγοραστή. Η κατασκευή των εμπορευμάτων και η παραγγελία αυτών από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, ξεκινάει με την κατάθεση προκαταβολής η οποία αντιστοιχεί σε κάθε περίπτωση στο 50% του συνολικού ποσού της παραγγελίας. Η προθεσμία παράδοσης ορίζεται κατά συμφωνία μεταξύ εταιρίας-αγοραστή και αναφέρεται γραπτώς επάνω σε κάθε παραγγελία. 

Η προθεσμία παράδοσης ξεκινάει με την κατάθεση της προκαταβολής από τον αγοραστή ως προηγουμένως ορίστηκε, όχι νωρίτερα, και όχι πριν την οριστικοποίηση της παραγγελίας, εφόσον προκύπτουν μετατροπές σε αυτήν όπως πχ. επαναπροσδιορισμοί διαστάσεων, χρωμάτων κτλ. 

Γεγονότα ανώτερης βίας ενδέχεται να αναστείλουν και να παρατείνουν το χρόνο παράδοσης και παρέχεται το δικαίωμα στην εταιρεία να υπαναχωρήσει μερικώς η ολικώς από την σύμβαση. Γεγονότα ανωτέρας βίας θεωρούνται η απεργία, η διακοπή λειτουργίας εταιρίας (lock down), πλημμύρες, και κάθε άλλο γεγονός το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί και για τα οποία δεν φέρει ευθύνη η εταιρία  και καθιστά αδύνατη την παράδοση των εμπορευμάτων. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους προμηθευτές από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Η υπέρβαση της προθεσμίας παράδοσης από την εταιρία, παρέχει το δικαίωμα στον αγοραστή να καλέσει αυτήν, να δηλώσει εντός ευλόγου προθεσμίας αν θα υπαναχωρήσει ή αν θα προβεί σε παραλαβή και σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Τα ανωτέρω δεν ισχύουν στην περίπτωση ανωτέρας βίας.

Σε περίπτωση υπαναχώρησης από τον αγοραστή και εφόσον η εταιρεία έχει προβεί σε κατασκευή ή παραγγελία των εμπορευμάτων ή των πρώτων υλών, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης παραλαβής των προϊόντων (εντός 60 ημερών), που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο αγοραστής η σαφώς εξατομικευμένα, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα παρακράτησης της προκαταβολής, καθώς η προκαταβολή αποτελεί δέσμευση του αγοραστή ότι θα παραλάβει προϊόν που έχει τροποποιηθεί, συναρμολογηθεί ή κατασκευαστεί αποκλειστικά για τον ίδιο κατόπιν αιτήματος του.


ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΕΛΑΤΗ

Η επιβεβαίωση της παραγγελίας από τον αγοραστή συνεπάγεται την αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων γενικών όρων πώλησης. Η αγορά μέσω e-mail, e-shop, τηλεφώνου ή αλληλογραφίας συνεπάγεται επίσης την αποδοχή των παρόντων όρων. Επίσης η κατάθεση προκαταβολής επιβεβαιώνει την αποδοχή παραγγελίας και τους όρους αυτής. Οι όροι αυτoί είναι διαθέσιμοι προς όλους στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.oikosterzis.gr. Μπορούν επίσης να σταλούν μέσω e-mail ή αλληλογραφίας κατόπιν αιτήσεως.


ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η εταιρία εγγυάται τα εμπορεύματα προς παράδοση να είναι σύμφωνα με την επιλογή του αγοραστή και με τα υλικά που αναφέρθηκαν σε αυτόν και με την χρωματική παλέτα που συμφωνήθηκε. Η εταιρεία εγγυάται την άριστη κατασκευή των εμπορευμάτων κατά τα συμφωνηθέντα, και οφείλει να πληροί τις ίδιες προδιαγραφές με βάση το δειγματισμό κατά την πώληση στο κατάστημα. Η εταιρία ευθύνεται έναντι του αγοραστή σύμφωνα με τους όρους της εγγυήσεως η οποία συνοδεύει το πωλούμενο προϊόν και μόνον, και τους εκάστοτε ισχύοντες γενικούς όρους συναλλαγών της. Η εγγύηση των εμπορευμάτων θεωρείται ότι υπάρχει εφόσον υπάρχει γραπτώς και ορίζεται με το έγγραφο που φέρει την ονομασία 'εγγύηση'. Ομοίως ισχύει και για εγγύηση προμηθευτή μας ή κατασκευάστριας εταιρείας με την οποία συνεργαζόμαστε. 

Ο αγοραστής οφείλει να κατανοήσει και με το παρόν αναγνωρίζει και αποδέχεται τις τυπικές χρωματικές αποκλίσεις που μπορεί να προκύψουν σε ξύλινες επιφάνειες λόγω της διαφορετικότητας των νερών ξύλου (φυσικό υλικό), της παρτίδας ξύλου, όπως και την διαφορετικότητα που μπορεί να προκύψει στον τόνο απόχρωσης υφασμάτων, μελαμινών, ταπετσαριών, και γενικότερα υλικών από παρτίδα σε παρτίδα παραλαβής αλλά και από την διαφορετικότητα της παρουσίασης στην οθόνη υπολογιστή, κινητού ή άλλης συσκευής.

Ο αγοραστής προ της χρησιμοποιήσεως των πωλούμενων, οφείλει και ο ίδιος να διαπιστώσει την καταλληλότητα τους για τη χρήση που τα προορίζει. Στερείται λοιπόν του δικαιώματος να επικαλεστεί φανερά ή κρυφά ελαττώματα ή έλλειψη υπεσχημένων ιδιοτήτων και να στηρίξει απ’ αυτό δικαίωμα αποζημιώσεως. Εάν όμως από τις αιτίες αυτές του αναγνωριστεί ζημιά, η ευθύνη της εταιρίας περιορίζεται σε κάθε περίπτωση μέχρι της αξίας των πωλούμενων με το παρόν.


ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Προς επίλυση τυχούσας διαφοράς μεταξύ της εταιρείας και του αγοραστή που απορρέει από την σύμβαση πώλησης/ παραγγελία (έγγραφο το οποίο φέρει την ονομασία Παραγγελια και περιέχει το λογότυπο και τα στοιχεία της εταιρίας), αρμόδια είναι αποκλειστικά τα δικαστήρια των Χανίων με εφαρμοστέο το Ελληνικό Δίκαιο. Σε περίπτωση που κάποιος από τους ανωτέρω όρους θεωρηθεί άκυρος, δεν επηρεάζει την εγκυρότητα των υπολοίπων όρων της παρούσας δήλωσης.