espa
espa

Χαλιά: Πως να διαλέξετε ανάμεσα στα τόσα..

Τα χαλιά είναι επένδυση.

Έτσι λένε…

main-210.jpg

Τα χαλιά μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως το δωμάτιό σας, επομένως η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι πονοκέφαλος. Το μέγεθος και το χρώμα είναι βασικά ζητήματα, αλλά υπάρχουν επίσης και επιλογές υλικών που πρέπει να γίνουν – όπως φυσικό ή συνθετικό – και η φροντίδα που τα συνοδεύει. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, ο οδηγός μας για την αγορά χαλιών θα σας βοηθήσει να βρείτε τα πατήματα σας.


1, Τι τύπος χαλιού σας αρέσει; 

Ξεχωρίσαμε 3 Βασικούς .

1. Φουντωτά Χαλιά

fountota-fluffy-carpets-rugs-store-oikos-terzis-furniture-chania-crete-rethymno-blog-carpet-guide-stella.jpg  Τα φουντωτά χαλιά σχηματίζονται από τούφες νήματος που βγαίνουν προς τα έξω μέσα από μία υφασμάτινη βάση. Στη συνέχεια στερεώνονται με λάτεξ για να δώσουν στο χαλί αυτό που αποκαλούμε πέλος. Το μαλλί χρησιμοποιείται πιο συχνά σε αυτόν τον τύπο χαλιών και το τελικό προϊόν μπορεί να είναι είτε μαλακό και βελούδινο (αν το πέλος είναι κομμένο) είτε ανθεκτικό ή για βαριά χρήση – ιδανικό για περιοχές με μεγάλη κίνηση – εάν αφεθεί σαν ελεύθερο σκουλί. Λόγω του τρόπου παραγωγής τους, τα φουντωτά χαλιά μπορούν να έχουν περίπλοκα σχέδια.

  2. Χαλιά με χαμηλό πέλος

  linie-design-rugs-low-weave-oikos-terzis-carpets-rugs-blog-furniture-deco-store-crete-chania-rethymno.jpg

   Τα χαλιά με πιο επίπεδη ύφανση προέρχονται κυρίως από την Ινδία και συχνά εξακολουθούν να υφαίνονται σύμφωνα με παραδοσιακές μεθόδους, χρησιμοποιώντας έναν αργαλειό και ένα μείγμα από βαμβάκι ή/και μαλλί. Αυτή η τεχνική σημαίνει ότι είναι ανθεκτικά και, καθώς είναι συνήθως μικρά, είναι τέλεια για διαδρόμους ή κουζίνες.

   3.  Χαλιά με κόμπους, κιλίμια

   carpets-handmade-rugs-oikos-terzis-epipla-xania-furniture-stores-crete-chania-kilims-blog.jpg

   Τα χαλιά με κόμπους δημιουργούνται στρίβοντας μεμονωμένες κλωστές γύρω από το στημόνι –με το χέρι– και συνδέοντάς τες σφιχτά για να στερεωθούν στη θέση τους. Παρόλο που είναι απλής κατασκευής ως ιδέα, το γεγονός ότι είναι χειροποίητα τα κάνει μοναδικά και συχνά κοστίζουν. Πυκνά και ανθεκτικά, αυτά τα χαλιά προσφέρονται για ένα ζεστό χώρο ή υπνοδωμάτιο.

   4. Χαλιά Μηχανής

   xalia-xarpets-rugs-carpet-stores-crete-chania-furniture-stores-epipla-decoration-machine-carpet-oikos-blog-5-46-ths-31676-095-3.jpg

   Τα χαλιά μηχανής κατασκευάζονται κυρίως στην Ευρώπη και λόγω της προηγμένης τεχνολογίας και των ινών υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούνται, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και καθαρίζονται εύκολα. Είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση, ειδικά όταν θέλετε να καλύψετε πολλά τετραγωνικά, και λόγω της ακρυλικής τους ύφανσης τα κάνει αγαπητά σε όσους πάσχουν από αλλεργίες σε φυσικά υλικά.


   Τι υλικό πρέπει να έχει το χαλί μου ;

   Όσον αφορά την επιλογή του σωστού υλικού, είναι θέμα γούστου αλλά και χρήσης – ισορροπήστε το πώς θέλετε να φαίνεται με το πόσο συχνά μπορείτε να το καθαρίζετε και πόσο πολύ θα το περπατάτε. Εξετάστε ακριβώς πού θα τοποθετηθεί το χαλί σας και ποιον σκοπό πρέπει να εξυπηρετεί.

   Ξεχωρίσαμε κάποια βασικά υλικά για να σας βοηθήσουμε να τα βάλετε σε τάξη.

   1.Μάλλινα χαλιά

   linie-design-nyoko-rug-in-room-oikos-terzis-carpets-rugs-chania-crete-rethymno-blog.jpg

   Πασίγνωστα και αγαπημένα. Γιατί: είναι ανθεκτικά, έχουν απαλό πέλος, συγκρατούν στην ίνα το χρώμα και προσφέρονται για πολλά διαφορετικά στυλ.

   2. Βαμβακερά Χαλιά

   oikos-terzis-blog-furniture-store-carpet-rug-store-chania-crete-cream-cotton-carpet-120x180-cm-with-brown-designs.jpg

   Το βαμβάκι χρησιμοποιείται συχνά σε χαλιά με επίπεδη ύφανση λόγω της ανθεκτικής φύσης του. Επειδή τα βαμβακερά χαλιά καθαρίζονται εύκολα και είναι ελαφριά, είναι μια εξαιρετική επιλογή για κουζίνες. Μπορούμε να τα πλύνουμε στο πλυντήριο, πάντα όμως με προσοχή εάν υπάρχουν διακοσμητικές στάμπες.

   3.Φυσικά Χαλιά

   xalia-oikos-terzis-furniture-store-crete-chania-jute-carper-round-rotonda-blog-stella-terzi.jpg

   Εάν η εμφάνιση είναι το παν. τότε ένα χαλί από γιούτα είναι η λύση. Τα φυσικά χαλιά είναι σκληρά σε υφή, παραμένουν όμως ανθεκτικά και είναι ενίοτε και πιο ελαφριά από τα μάλλινα,. Και επειδή είναι λιγότερο ακριβά από το μαλλί, είναι ένας οικονομικός τρόπος για να καλύψετε μια μεγάλη επιφάνεια. Φλόκο στην τσέπη και την ομορφιά!

   4.Συνθετικα χαλιά

   toronto-carpet-xali-rugs-store-chania-furniture-deisgn-blog-oikos-terzis-projects-chania-rethymno-crete-home.jpg

   Οι πάσχοντες από αλλεργίες πρέπει να χαίρονται: τα συνθετικά χαλιά είναι εδώ για εσάς. Τυπικά κατασκευασμένα από πολυεστέρα ή πολυπροπυλένιο, αποβάλλουν ίνες και χνούδια πολύ λιγότερο από τα φυσικά υλικά, είναι ανθεκτικά και καθαρίζονται εύκολα. Ιδανικά για παιδικά δωμάτια, αφού εκτός από το χαμηλό πέλος που δεν συσσωρεύει ψίχουλα και τροφές, έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζονται με νερό και σαπούνι ακόμα και κάθε βδομάδα χωρίς να φθείρονται.   Τι μέγεθος χαλί να επιλέξω;

   Μαζί με την επιλογή του καταλληλότερου υλικού για το χαλί σας, το να αποκτήσετε το σωστό μέγεθος είναι το κλειδί. Πως αντιμετωπίζεται το θέμα: μέγεθος;

   Stage 1: Σκεφτείτε ποια τη λειτουργία του χαλιού στο χώρο:

   Θέλετε να δώσετε στυλ , χρώμα, concept; Θέλετε να ενώσετε τα έπιπλα του δωματίου σας ή να προστατέψετε ένα ξύλινο δάπεδο; Αυτά τα ερωτήματα πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθούν…γιατί αυτά ορίζουν τον στόχο.

   Stage 2a. θα πρέπει να μετρήσετε τον χώρο σας . Ναι, αλλά πως;

   Μια καλή ιδέα να το κάνετε συνδυαστικά με τα έπιπλα επί τόπου, ώστε να έχετε μια πιο ακριβή ιδέα για τον χώρο που πρέπει να καλύψετε και ποια είναι τα όρια που δεν πρέπει να ξεπεράσετε.

   Stage 2b. Ποια είναι άραγε τα όρια μου;

   Δείτε μερικές δομές τοποθέτησης για τα χαλιά σας, που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί και εμπνευστείτε

   carpet-guides-odigos-diastasis-xalion-blog-oikos-terzis-xalia-kilimia-moketes-xania-carpet-stores-furniture-chania1.jpg

   carpet-guides-odigos-diastasis-xalion-blog-oikos-terzis-xalia-kilimia-moketes-xania-carpet-stores-furniture-chania.jpg

   Δείτε μερικές κλασικές διαστάσεις για να βοηθήσετε την έμπνευση σας

   60*200

   140*200

   160*230 & 170*240

   190*290 200*300

   250*300

   Φ120

   Φ140

   Φ200

   Μην ξεχνάτε! Μπορούμε να καλύψουμε ειδικές διαστάσεις κάλυψη με μοκέτα στη διάσταση που επιθυμείτε.

   xali-rising-gemini-linie-carpets-saloni-living-room-epipla-oikos-chania-2.jpeg

   Καλή επιτυχία!